tirsdag 7. mai 2013

New York, neste?

På en tur innom Pickles garnutsalg i høst en gang lå det noen restenøster med Pickles Merino Silk i en kurv. Pickles Merino Silk er et av de fineste garnene jeg vet. Mykt og glansfullt. Herlig! Jeg kunne ikke motstå fristelsen da nøstet i korall tigget om å få bli med meg hjem og bli omformet til noe til min korallkledende venninne. I mars var hun på besøk, og jeg presenterte henne for nøstet jeg hadde, og restene jeg hadde i andre farger fra tidligere prosjekter. Valget hennes falt på Hello New York-lua fra Pickles. Jeg glemte visst å nevne: Hun er NY-frelst! Og jeg er Merino Silk-frelst :) Perfekt!

Se det fine "flettemønsteret" i garnnøstet :) Hverdagsgleder!

Garn: Pickles Merino Silk
Pinnenr: 5
Oppskrift: Hello New York-lua til Pickles
Vekt: 69 g

I oppskrifta til denne lua står det at man trenger to nøster av hver farge til en lue. Smarte sjeler har allerede regnet ut at med en vekt på totalt 69 g, trenger man ikke fire nøster garn. Jeg må innrømme at jeg syns det er juks og fanteri av de ellers helt fantastiske Pickles-jentene. De legger jo ut videoer med mange tips og triks, så da kunne de vel lagt ut en video om hvordan man kan strikke med to ender fra samme nøste? Jeg strikker nesten alltid ett og ett nøste av gangen, selv om jeg strikker store prosjekter. Innbiller meg at jeg får mindre rester ved å strikke nøste for nøste.

Ellers var lua easy peasy togstrikk. Det gikk unna, kan du si. Jeg hadde bare med meg dette strikketøyet for togturen, men vi var ikke halvveis en gang før jeg var ferdig. Og det var til tross for at jeg rekte opp fellinga to ganger. Jeg hadde felt litt raskere enn oppskrifta tilsa fordi jeg var redd for å gå tom for garn, men det var det ingen grunn til!

Så til det store spørsmålet: Hvor gikk reisen? Man kommer seg dessverre ikke til New York med tog fra Trondheim. Hvis det hadde gått, hadde jeg kjøpt billett, for jeg elsker å sitte på toget og strikke og se landskapet suse forbi. Balsam for sjelen. Men nei - denne turen gikk til Oslo. Finfin by, det også!

1 kommentar:

Fuglemamma sa...

Så fin lue, og artig blogginnlegg.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...