fredag 3. mai 2013

Flere ugler

Vi har tatt en pause fra votteføljetongen. Rett og slett fordi jeg ikke har bilder - fordi jeg leverte fra meg alle uten å ta bilde av dem. Prosjekt avbilding er fremdeles pågående, men går stadig i glemmeboka enten hos meg eller mottaker eller begge, for når vi endelig møtes, vil vi jo heller prate og kose oss, enn å farte rundt og ta bilder av votter. Jaja. Jeg har flere mulige føljetonger. Som tittelen indikerer, en bitteliten ugleføljetong her. Selv om jeg tror jeg går mine egne veier, må jeg vel bare innse det: Jeg lar meg påvirke av trender. Sånn ca et år etter de fleste andre, har jeg derfor strikket en uglegenser.

Garn: DROPS Big Merino
Pinnenr: 5
Oppskrift: Owlet av Kate Davies
Vekt: 274g

Genseren er strikket i 18-24 mnd, men modellen på bildet er tre og et halvt år. Med andre ord er genseren ganske romslig for aldersgruppen den er tiltenkt, selv om den er littegrann ettersittende for hun som står modell. Fordi jeg selv hater å sprekke på midten, strikker jeg som regel litt ekstra lengde på gensere, og det gjorde jeg her også. Det kan jo være en av grunnene til at den nesten virker passelig til tre-og-et-halvt-åringen.

Dette er ypperlig konferansestrikk (ny føljetong her). Rett fram rundt og rundt i mengder, og bare noen ytterst få fletterunder til slutt, som gjør hele genseren. Perfekt! Denne ble til på to intense konferansedager. Hurra for å kombinere faglig utbytte og ferdig strikkeprodukt!

Genseren ble vakumpakket for å unngå å komme over 7cm-grensen til posten, og sendt nordover til et sted der ull er nødvendig hele året. Etter noen dager tikket følgende melding inn: "Marte, du er jo helt fantastisk! Fant i dag en pakke i postkassen som Anna (til sin store glede) fikk pakke opp. For en utrolig fin kjole! Vi ble het rørt. Og at du har strikket den selv! Helt nydelig :). Da hun etterhvert slapp taket på den, fikk vi også prøvd den på, og hun kan ha den både nå og fremover. Tusen tusen takk!"


Jeg smelter, og takker for takknemligheten! Det er virkelig en glede å strikke når man har så glade mottakere!

4 kommentarer:

Fuglemamma sa...

Flott uglegenser, og herlig når mottakeren er så fornøyd, det er da man virkelig kjenner at strikkeprosessen er verdt det.

Siren sa...

Uglegenseren er en av mine favoritter, og har selv strikket 3 stykker:) Synes derimot at den er ganske små i størrelsene, men det kan jo ha med å gjøre at jeg ikke er så flink til å treffe på strikkefastheten. Skjønn mottaker var det også:)

Marte sa...

Siren: Hmm, det kan hende at det er jeg som bommer på strikkefastheten også, vettu ;) Jeg har to venninner som har strikka den i barnestørrelse (ikke babystørrelse), og de syns den har virka liten - særlig litt kort i lengden. Det er ikke noe tess...

ANNEPÅLANDET sa...

Så flott! Jeg har også strikker en uglegenser, men det var til meg selv. Uslåelig mønster!
Må bare legge til at du har så mange finne bilder! Ideen med å ta fotoobjektene med ut på tur er så bra - så får vi jo sett litt av Norges land også. :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...