fredag 26. april 2013

Hvor stort er egentlig et babyhode?

Etter diverse prosjekter har det samlet seg en anselig mengde rester av tynt merinogarn av litt forskjellige merker i lageret mitt. Jeg liker ikke å kaste rester. Rester kan som regel bli til noe. Spørsmålet er bare hva de  kan bli til. Mens mange i det siste har gitt seg i kast med restetepper inspirert av Arne og Carlos, gir jeg meg ut på litt mindre krevende prosjekter.

To djevelluer i litt ulike størrelser, lystige farger, og kanskje litt alternative kombinasjoner ble ganske fort unnagjort litt tidligere i år. Når bare jeg hadde kommet på hva jeg ville bruke restene til var det ganske fort gjort. Det som ikke var like fort gjort, var å finne ut hva som kunne brukes som modell for luene. Jeg har liksom ingen baby for hånden som kan tas fram fra skapet i passende anledninger. En tur i frukt- og grønnsaksavdelinga i nærbutikken ga likevel noen ideer til hva som kunne prøves ut:


Garn: rester av DROPS Baby Merino og Pickles Extra fine Merino
Pinnenr: 2,5 på den minste og 3 på den største
Oppskrift: Gros djevellue
Vekt: 22g (den minste) 25g (den største)

Luene er strikket med likt maskeantall, det er bare pinnetykkelsen som utgjør forskjellen i størrelse på dem. Den minste er ca nyfødt, og den største 6-12 mnd vil jeg tro. Kombinasjonen av djevelluer i glattstrikk, og striper, er helt uslåelig. De er unnagjort på et blunk! Stripene kom til etter innfallsmetoden, og det gjorde det jo bare enda mer spennende å strikke den første, for å se hvordan den kom til å utvikle seg. Nummer to ble ikke fullt så spennende, før mot slutten, når den gule tråden truet med å ta slutt før den siste maska i den siste stripa. Heldigvis viste truslene seg å være innholdsløse - det var ca 5 cm igjen med gult når lua var ferdig. Hurray!

Og altså; til tross for ulike størrelser var det issalaten som egnet seg best som modell for luene. Ganske passe i grunnen, for det heter jo et issalatHODE :) Ulempen var at jeg bare hadde ett hode. Så for å få bilde av begge luene i samme bilde, måtte jeg ty til det gamle trikset med ballonger. 

2 kommentarer:

Anonym sa...

Veldig kule bilder, jeg falt spesielt for brokkoli- og blomkålmodellene! Litt humor gjør innlegget til noe ekstra!

Elin sa...

Mulig issalaten passer best som modell, men som flere åpenbart har tenkt, så er det mye mer underholdende med blomkål og brokkoli. Du må gjerne bruke vår baby som modell neste gang du kommer. =) Klem

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...