fredag 22. februar 2013

Silkeføre

En god venninne fylte 30 for en god stund siden. Med meg er det slik at det de gode gaveideene gjerne dukker opp i etterkant av bursdagen. Slik var det også denne gang. Jeg gikk med en fornemmelse av at det var noe jeg hadde lyst til å strikke. Men jeg fant ikke ut hva det var. Men så, etter en del tilsynelatende ørkesløs nettvandring, dannet det seg et klarere bilde av hva det kunne være. Da var selvfølgelig bursdagen forbi for lenge siden. Men heldigvis var det ingenting som tydet på at dagen skulle feires ennå, så jeg hadde ikke dårlig tid. Et drøyt halvår etter bursdagen gikk jeg til innkjøp av garn. Tanken om at dette kunne bli en ett års forskutt 30-årsgave var født. En glimrende idé!


Garn: DROPS Baby Merino og Pickles Silk Mohair
Pinnenr: 4 og 4,5
Oppskrift: Pickles' Hipp Vinterhagejakke
Vekt: 267 g

Makan til silkemyk jakke! Glatt babymerino fra Drops og silke og mohair fra Pickles er en uslåelig kombinasjon. Jakka var morsom å strikke med striper, uten at stripene på noen måte ble skrikende slik stripetøy kan bli. Det er bare deilig raffinert. Mmmmm. Jeg har selvfølgelig gjort noen forbedringer endringer på mønsteret. Jeg strikket rundt og rundt helt opp til nakkefellinga. Det vil si at også v-halsen foran er strikket rundt, og så sydd og klippet opp. Mye enklere og raskere, selv om det var noe nervepirrende å klippe i glatt og mykt strikketøy. Jeg har klippet i strikketøy før noen ganger, men det har stort sett vært ubehandla ull, som gjerne tover seg pittelitt allerede under strikking. Men det gikk fint også denne gangen - ingen løse masker. Jeg kunne godt vært foruten maskeopplukkingsjobben etter å ha ferdigstilt jakka, men på den annen side syns jeg den tverrstrikka vrangborden er en fin avslutning. Og det er bra, i alle fall når man skal sy og klippe.
Denne kan jeg godt tenke meg å strikke igjen. Til meg selv. Men da skal jeg ikke strikke ermene like vide. Jeg syns ikke at bildene til Pickles gir noe godt bilde av hvordan ermene ser ut, men jeg har prøvd å avbilde det over. Jeg syns de blir for vide. Vide ermer er kanskje praktisk for noen, og kanskje særlig for grevinner og andre som har en ekstra hudfold under armen, men selv foretrekker jeg ermer som følger min armfasong litt bedre. Det vil jo også gå fortere å strikke fordi raglanfellinga blir kortere også!

Full av optimisme tok jeg med det som skulle bli jakka på ukestur med buss i Russland sånn ca like før den kommende 31-årsdagen. Mange timer i buss daglig førte til hurtig voksende strikketøy. Men det er likevel grenser for hvor fort en voksenjakke kan bli ferdig. La meg bare si at jeg er glad for at jeg har venner som blir glad for gaver selv om de kommer helt utenfor alle tidsskjema. Den slo i alle fall an, og når enden er god  blir det satt en kontant strek over alle forsinkelser. :)

4 kommentarer:

Jea MomentsInLife sa...

Så fin!Nydelige farger :)

Monstermønster sa...

Gaver utenfor tidsskjema er like stas, særlig en så gjennomført gave! Nydelig.

Marit -Tusenfryd sa...

Så flott gave, og gaver er alltid velkomne uansett når, i tide og i utide!
Takk for tipset om sokkehæler, det skal jeg sjekke ut.

ANNEPÅLANDET sa...

Det var en råflott bursdagsgave!!! Forsinkelser og denslags er for småtteri å regne når man får en så fin gave!

Trist med kjærligheten. Men heldigvis er det sånn at når alt er som verst, kan det bare gå oppover, og godt er jo det.

Synd vi ikke fikk anledning til et strikkekafetreff da jeg var i Trondheim, men alt var så uplanlagt og ble så hektisk med sykehus og pasient og sånt. Vi må ha det tilgode!

Ønsker deg en finfin vår! Blogg litt mer da - morsomt å lese om alt det fine du lager!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...