torsdag 7. februar 2013

Borte borte? Titt tei!

Det er skammelig! Bloggen har ligget død i et halvt år snart. Og så jeg som hadde planer om at 2012 skulle bli mitt bloggeår. Huff. Hva kan jeg si? Høsten ble ikke slik jeg håpte den skulle bli. Jeg skulle flytte til Oslo og la kjærligheten blomstre. Jeg burde kanskje skjønt det - det er lite som blomstrer om høsten. Om høsten blir det kaldere, og høsten 2012 var, så vidt jeg kan huske, en av de kaldeste på lenge. Sprengkulde i oktober. Noen fant varmen innendørs, men for vår del var det like kaldt inne som ute. I november tok jeg til vett og pakka kofferten (resten av flyttelasset fikk vente litt) og reiste.

Det har rett og slett ikke vært overskudd til å blogge. Til gjengjeld har strikkinga vært noe av det som har holdt meg oppe. Det er da alltids noe. 2012 er nok tidenes strikkeår. Mer om det i et senere innlegg. Nå har jeg mye å ta igjen på bloggesida. Noen innlegg ble påbegynt, men aldri fullført i høst. Noen prosjekter ble fullført og avbildet, men kom aldri lenger. Og noen andre prosjekter igjen ble fullført, loggført og gitt bort uten å bli avbildet. Håpet er at jeg kan få til å avbilde dem sammen med sine nye eiere litt etterhvert. Vi får håpe at 2013 blir et bedre bloggeår enn 2012 ble...

Prosjektet nedenfor, sier som jeg gjør i overskriften. Borte borte? Titt tei! Den nye eieren er ikke spesielt vennlig innstilt til å bli foreviget, i alle fall ikke når det er mange andre julegaver som er mye mer forlokkende å utforske først. Og strikketanta skulle ikke være hjemme lenge nok til å ha tålmodighet til å kunne vente på at anledningen skulle by seg til at det kunne bli naturlig å ta gaven i bruk.Garn: Drops Baby Merino hvit og rosa, littegrann refleksgarn, samt rester av svart sokkegarn
Pinnenr: 3 (votter) og 4 (lue)
Oppskrift: Smoochie sin Hello Kitty-lue, Annepålandets enkle votter og Paw mittens
Vekt:: 44 g (votter) og 69 g (lue) all inclusive ;)

Hello Kitty har vært en favoritt hos treåringen i ganske lang tid. Riktignok stod Minni Mus-effekter på ønskelista for 2012, men litt research klarla at det ikke ville være feil med HK heller. Og siden Randi strikket lue til sin niese for evinnelige tider siden, har jeg ventet på at anledningen skulle by seg for meg til å gjøre det samme. Nå kom den. Og i mellomtiden hadde jeg også oppdaget Ravelrys fantastiske verden og kommet over kattepotemønsteret, så her lå det an til en liten utvidelse.

Hele greia var ganske fort gjort - eller det vil si, fram til detaljene skulle legges. Jammen er det vanskelig å få refleksgarn til å oppføre seg slik man vil - og det til tross for at værhår også kan være litt uregjerlige. Og da har jeg ikke en gang begynt på potene. Jeg tenkte optimistisk at det var fort gjort, og begynte på det omtrent ved leggetid kvelden før gaven skulle overrekkes. La meg bare si at det ble en lang natt. Mange episoder av Julekongen senere begynte jeg å gi blaffen i feilbroderinger og sånn - det er tross alt grenser for hvor nøye treåringen studerer gavene sine. Og når vi tenker over det - er det ikke naturlig at potemerker ikke er HELT identiske på begge sider???

Jeg har selvfølgelig gjort noen tilpassinger av mønstrene. Jeg syns Annepålandets votteoppskrift så bedre ut enn den som fulgte kattepoteoppskriften. Men som noen andre har kommentert, likte jeg ikke helt størrelsesfordelingen i Annes oppskrift. Det er tross alt ganske stor forskjell på hendene til en 2-åring og en 6-åring. Treåringen ligger i nedre del av sjiktet, så jeg strikket ikke fullt så langt som oppskriften antydet. Til gjengjeld strikket jeg stramt, med dobbel tråd på p 3, så de skulle bli varme. Lua ble til gjengjeld strikka litt lenger enn oppgitt, fordi jeg ikke vil risikere kalde ører.

Hørte jeg noen hviske om at det er upraktisk med hvite votter til en treåring? Pøh, tanter har lov til hva som helst. Dessuten er garnet maskinvaskbart. Så det så!


3 kommentarer:

Fuglemamma sa...

Kjempeflott sett! Klart at tanter har lov til det meste. Det har i alle fall mine barns tanter, og helt sikkert din søsters/svigerinnes barns tanter også!

Dumt å høre at høsten ikke ble sånn som du hadde ønsket deg. Jeg håper 2013 blir et herlig år!

Monstermønster sa...

Kattepoter på innsiden, så supersøtt! Fin detalj!

Synd høsten ikke ble som håpet. Sånn tar jo mye tanker og energi, og ikke akkurat bloggoverskudd. Velkommen tilbake i bloggosfæren!

Randi Kristin sa...

Stiller selvsagt opp som modell i mottatt julegave :) fint å kunne inspirere.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...