lørdag 14. juli 2012

Kravlebukse

Bloggen har levd på luftsuppe og venteboller i et halvt år snart. Det betyr ikke at strikkepinnene har hatt samme dietten. Forhåpentlig innleder dette innlegget en liten strøm av noe hyppigere bloggposter enn så langt i år:

En kald vinterdag i januar var jeg på besøk hos fetter med familie. De har overtatt fruens barndomshjem; et herskapelig kråkeslott langt oppe i åsen på Nordstrand. Huset har bare én virkelig skavank, nemlig at det er gulvkaldt som gamle hus flest. Familiens gående medlemmer overkommer dette ved hjelp av varmt fottøy, men for den krabbende ettåringen er det en stor ulempe!

Da ullbuksa fra barseltida begynte å ligne mer på en shorts kom fetterfruen med et sterkt ønske om at den kunne erstattes med en ny og litt større. Jeg gikk sporenstreks igang.


Garn: Sisu og rester av Drops Nepal
Pinnenr: 4
Oppskrift: Fra hodet
Vekt: Totalt 200g

Mønsteret til buksa ble til underveis, med litt smugtitting på nettet og i noen bøker for ikke å bomme helt på lengden. Etter å ha strikket med fyrstikker (se vottene nedenfor) gikk det rasende fort å strikke denne buksa. Den var ferdig på ca en uke, og rakk nesten å bli ferdig til ettårsdagen. Selvfølgelig ble den liggende en uke til før den ble sendt, og nå har den ligget klar til blogging i snart 6 måneder!

Mottakeren melder om at den var i flittig bruk i flere måneder. Oh, joy! :-)

2 kommentarer:

Sysleglad sa...

Fin bukse! Sikkert superkjekk i bruk:)

Stine sa...

Kjempe fin bukse, der der greier ikke jeg, 2 r - 2 vr phu all ære te deg!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...