fredag 24. februar 2012

Hals over hode

Denne halsen dukket opp på en av mine vandringer i nettverdenen. Etter den elskede Mariustunikaen hadde jeg noe restegarn som jeg ville skulle bli til noe fint. Selv om ull har noen overlegne kvaliteter på mange områder, elsker jeg også alpakka for fallet og tyngden i garnet. Det inspirerte til en lekker og feminin sak som man kan surre rundt halsen.


Garn: Drops alpakka
Pinnenr: 3,5
Oppskrift: Hals i Vivaldi

Jeg la opp en del flere masker enn oppskrifta tilsa, for jeg ville ha en hals som kunne snurres rundt, og ikke bare ligge over skuldrene. Restegarnet fikk følge av to nye nøster, og jeg sørget for å avslutte slik at jeg ikke fikk noen rester. Det tok litt tid før jeg kom inn i mønsteret, men etterhvert gikk det fint, og det gikk fortere og fortere. Jeg er jo en stor tilhenger av å strikke mønster av ulike slag fordi det alltid skjer noe i strikketøyet. Ensfarga glattstrikk egner seg, etter min mening, best for TV-titting eller som konferansestrikk. Men der egner det seg til gjengjeld godt!

Gaven var tiltenkt en god venninne fra starten. Før jul ble vi enige om at vi skulle sende gaver til hverandre, fordi vi ikke skulle ses før i romjula. Jeg var ikke helt i rute i forhold til postens frister, men tenkte at siden jeg sendte som brev, skulle det nok gå bra. Dama på postkontoret var også veldig positiv til sjansene for at den skulle komme fram. Nervøsiteten steg derfor kraftig da jeg hadde kontakt med venninna mi i romjula, og den ennå ikke var kommet fram. Det varte og det rakk, og jeg var en stund helt sikker på at noen i posten hadde "fått" ny fin hals. I noen dager lovet jeg sågar meg selv at jeg aldri skulle sende strikkeprodukter i posten mer. Men så, på et for meg uforklarlig vis, dukket pakken likevel opp. Avsenderen (jeg vedkjenner meg ingen skyld  her) hadde skrevet feil poststed. Feil by. Helt feil by. Lykken var stor (både hos avsender og mottaker) da gaven kom i hus til riktig mottaker nøyaktig en måned etter julaften. Posten er nesten hva den en gang var likevel. :)

3 kommentarer:

Ingunn sa...

Halsen ble nydelig. Den legger seg så fint om hals og skuldre. Denne hadde jeg tatt i bruk selv var jeg deg. Ønsker riktig god helg!

duBedåre sa...

Knis og uff ja.... Man irriterer seg over posten og legger all skyld på dem. Men godt at halsen kom fram til slutt, tross alt! Den var knallfin! Forstod jeg det rett i at den kan surres to ganger rundt halsen? Kjenner jeg er frista til å strikke en... Jeg som har 100 påbegynte prosjekter og ambisjoner om å få fullført noen av dem... Puh, fristelse!

Marte sa...

Jepp, denne surres to ganger rundt halsen. Hvis ikke jeg husker helt feil, la jeg opp 240m - slik at jeg fikk 30 repetisjoner av mønsteret.

Mottakeren har for øvrig også vist at halsen kommer godt til sin rett hvis man ikke surrer den rundt halsen, men bare lar den henge som et langt smykke(!) om halsen.

Hadde det ikke vært for at jeg har altfor mange halser og skjerf selv, og at jeg heller bør slanke beholdningen enn å øke den, så hadde jeg sporenstreks strikket en til meg selv også. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...