mandag 31. januar 2011

Julegaver 2011

Ikke før har jeg rukket å presentere julegavene fra sist, så skyter jeg i gang med julegaver for neste år (egentlig i år). Overilt vil kanskje noen si, men klok av skade - jeg har bare en gang tidligere blitt ferdig med alle julegavene jeg gjerne ville bli ferdig med før julaften - har jeg i år meldt meg på Annepålandets julegave-samstrikk for 2011.

Januars julegavebidrag er et vottepar. Det har vært ferdig i flere uker, men siden det har har vært så lenge til slutten av januar, har jeg ikke tatt bilder ennå. Jeg hadde jo så god  tid. Men idag gikk det opp for meg at tida var i ferd med å renne ut. Så nå blogger jeg det, foreløpig uten bilder. Supplerende informasjon kommer snarlig.

Edit
Januarjulegavevottene er strikket etter inspirasjon fra vottene til to gode kolleger av meg. De har kjøpt sine på folkemuseet i Sogn. Jeg, som sunnmøring og strikkekyndig, ville selvfølgelig nødig bruke penger på å kjøpe noe jeg trodde jeg kunne få til selv.

"Flettekanten" nederst var en liten utfordring, men etter å ha tatt originalene nærmere i øyesyn, klarte jeg i alle fall å skjønne såpass at jeg kunne lage en etterligning. Det er jeg ganske fornøyd med.

Garn: Østlandsgarn
Pinnenr: 3
Oppskrift: Fritt etter av gammel vott

Til forskjell fra de gamle vottene, ble mine litt strammere, til tross for likt maskeantall. Jeg har med andre ord strikket litt strammere. Det var meningen at de skulle være en smal modell, og selv om jeg får dem på hendene (nesten) uten problemer, er nok disse laget for noen som har slankere (og lengre) lemmer enn jeg har, altså for en med pianofingre. Jeg får holde øynene åpne gjennom året, og studere hendene til potensielle mottakere av julegaven.

Dobbelstrikkede votter er en favoritt i familien, i og med at de er mer slitesterke, og varmere, enn enkeltstrikkede votter. Dette var i tillegg et morsomt, men enkelt mønster, og så liker jeg jo veldig godt å klare å strikke etter originaler uten å ha oppskrift. Jeg valgte å strikke i Østlandsgarn for at de skulle kunne tove seg litt ved bruk. Vet ikke helt hvor lurt det var, tatt i betraktning at de er blitt så smale som de er, men gjort er gjort, og jeg angrer ikke. Noen blir sikkert glade for disse i desember.


Her er mine votter på pinnene, ved siden av en av originalene

4 kommentarer:

Randi Kristin sa...

Morsom vott!

Skriver du ned når du "finner på" oppskrifter?

Strikk og tøys sa...

Å! Du er også flink og lager julegaver allerede! Imponert! Så langt har ikke jeg kommet enda, men det er jo tross alt bare februar enda. Men jeg vet tiden går fort :-)

Tusen takk for at du vil være med på gi bort-lotteriet mitt! Det setter jeg pris på!

Marte sa...

Takk for kommentarer! :) Sannheten er, Randi, at jeg er for dårlig til å skrive ned. Jeg tenker at jeg sikkert kommer til å huske, eller at når jeg har funnet på det en gang, så kan jeg finne på det samme en gang til. Men jeg har som mål å skrive ned. Og nå har jeg faktisk begynt på et mønster til vottene. Jeg legger det ut når jeg er i mål. Kanskje du vil teststrikke?

duBedåre sa...

Flotte votter!

Og sjalet i innlegget under var jo fantastisk! Det frista til å havne på min julegaveliste. Men veit ikke helt om jeg klarer å hekle så avansert...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...