onsdag 13. oktober 2010

Nøstebarns voksejakke

 

Garn: Nøstebarn 2-tråds merino
Pinnenr: 3
Oppskrift: Voksejakke fra Nøstebarn

Den første av to venninner som hadde termin på sensommeren visste at hun skulle få en jente. Jeg ville strikke noe som ikke var så rosa, men som likevel kunne matche den øvrige garderoben til det lille vidunderet. Først prøvde jeg meg med vekselvis lys rosa, lys lilla og brun, men det ble for spraglete, så da ble løsningen stripete lys lilla og brun, og så med noen lyse rosa striper over. De to grunnfargene går nesten i hverandre, så det gir en spennende effekt og endring fra hvis man ser den på avstand, og på nært hold.

Oppskriften på denne jakka er vel velkjent for de fleste. Jeg har også strikket den før (før jeg begynte å blogge strikkeriene mine). Det var en ensfarget versjon, og jeg husker at jeg syns det var langtekkelig å strikke den. Tanken var at med litt striper ville det bli morsommere denne gangen. Jeg kan røpe at det var morsomt til 1 cm ut på "jakkekroppen". Første ermet gikk fort, men deretter var det en kraftanstrengelse å komme seg over til andre ermet. Det er synd at denne jakka er så praktisk, og kan brukes så lenge, for den er ikke blant mine favoritter strikkemessig. Jeg tror det er rillestrikken som tar luven fra meg. Neste gang lurer jeg på om jeg skal ta utgangspunkt i mønsteret, og strikke en vrangbordjakke heller. Må strikke andre veien, altså begynne nederst foran eller bak, og så strikke rundt over skuldrene. Har en følelse av at jeg vil like det bedre. Og så er det jo spennende å lage egne versjoner av ferdige mønstre... :)

Men som en trøst falt jakka i alle fall i smak hos mor (og datter, så vidt jeg vet). Da var det verdt strevet after all. Heldigvis! :)

3 kommentarer:

Randi Kristin sa...

I dag så jeg denne jakka i live :) så søt med den altså!!

Marte sa...

Oi! Kjenner du Henriette? Jaja, barselmiljøet i Ålesund er kanskje ikke digert? Artig i alle fall, og takk for kommentar :)

Randi Kristin sa...

kjenner var vell å ta litt hardt i. vi har vært åp fest i lag når du bodde i Ålesund. Nå går vi på "zumba for mor med baby" sammen på fredagene. og kafe etterpå var henriette med på førstegang sist fredag men det blir det nok flere av.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...