onsdag 7. april 2010

Mykeste myke jakke


Jeg produserer mer enn jeg blogger for tida. Ikke at jeg produserer så veldig masse, men jeg blogger jo absolutt ingenting, så det skal ikke så mye til. For noen uker siden ble jeg ferdig med denne jakka, til tantebarnet. Hun nærmer seg ett år, og jakka som jeg strikka på vårparten i fjor er ikke lenger ballongstor til henne. Så da var det på tide å strikke en ny.


Mønsteret er lett, men morsomt, med smale fletter som går over bare to rader (er det dette som kalles juksefletter?). I alle fall slipper man å styre med hjelpepinne, og det gjør det hele langt greiere. Jeg har i lang tid (mange år) hatt angst for jakker som strikkes i deler for så å monteres, men etter denne er jeg ikke på langt nær like skeptisk. Fordelen er jo absolutt at man ser framgangen så mye fortere. Og sammen med struktur i strikketøyet som også motiverer til framdrift var dette en flott jakke å strikke, som det gikk fort å bli ferdig med.

Jeg strikket str 9-12 mnd (hun fyller 1 i slutten av mai), men til tross for at jeg fulgte målene i oppskriften er verken jeg ekker mammaen i tvil om at jakka vil være passe når jenta skal starte i barnehagen til høsten. Innen den tid har mamma/bestemor lovet at hun skal strikke en monsterbukse med samme rødfargen i. Det blir sikkert bra. Beauty oventil og beast nedentil.

Garn: Sisu (Jakka skal egentlig strikkes i kasjmirgarn, det er derfor den heter mykeste myke jakke. Men fordi jeg vet at søstra mi ikke er spesielt glad i håndvask strikket jeg den i sisu)
Pinnenr: 3 og 3,5 (vanligvis må jeg gå 0,5 ned i pinnenr for å få riktig fasthet, men det måtte jeg ikke på denne jakka)
Oppskrift: Myk start (for øvrig en fantastisk strikkebok av May B. Langhelle)

1 kommentar:

Monstermønster sa...

Skjønnhet og udyr, kjempegod ide!

Den jakka har jeg strikket til Snupps, og helt enig, de flettene er kjekke å strikke.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...