fredag 14. september 2012

Mariusmaraton

For omtrent ett år siden hadde jeg akkurat jobbet meg igjennom mariustunikaen til meg selv. Det hadde tatt lang tid, LANG tid. Sånn ca dagen etter at jeg hadde festet den siste tråden, kunne min kjære lillesøster meddele et beskjedent julegaveønske: Mariusgenser til seg selv og til dattera. Jeg holdt på å miste haka ned på 5. knappehullet. Her hadde jeg akkurat brukt et gjennomsnittlig svangerskap av tid på min egen versjon, og så ville hun at jeg skulle trylle fram versjon 2 og 3 på ca halvparten av tida? I tillegg til alt det andre som også skulle være klart til å pakkes inn og legges under diverse trær?

Konkurranseinstinktet slo inn! Hvorfor ikke prøve? Noen uker senere bød det seg i alle fall en anledning for en pangstart. Jeg skulle på konferanse, og hva er vel bedre og mer egnet som konferanse-(og konkurranse)strikk enn ensfarget rundt og rundt start på  barnegenser? Ingenting, er svaret. Og det gikk fort! På to dager var bolen ferdig og vips, tre uker senere var den versjon 2 av pinnene! For en forbedring siden første versjon!

Men versjon 3 måtte vente. Først var vi usikre på fargevalg, og så var vi usikre på garnvalg. Og konkurranseinstinktet hadde åpenbart allerede fått tilfredsstillelse. Hmmm. Resultatet ble at gaven ble overrakt i form av et (såvidt) påbegynt erme, og masse garnnøster. Jeg tenkte at det skulle bli god tid til strikking rett etter jul. Men, tradisjonen tro var heller ikke alle andre julegaver ferdig før jul, så romjula måtte brukes til diverse fullføring. Og etter nyttår var det flere andre prosjekter som stod i kø. Den nye målsetningen ble derfor å ha genseren ferdig til påske, da skulle vi treffes alle tre. Som tenkt, så gjort! Uten konkurranse denne gangen.

Garn: Sandnes Sisu til niesa og Drops Merino Extra Fine til søstra
Pinnenr: 2,5, 3 og 3,5 til niesa og 3, 3,5 og 4 til søstra
Oppskrift: egentilpasset mix og triks til niesa, basert på Sandnes Tema 15 Klassikere, modell 11 som også ble brukt til søstra
Vekt: ukjent til niesa og 565g til søstra

Resultatet ble altså 3 versjoner i løpet av ett og et halvt år. En lang maraton, og kanskje knapt nok en maraton? For mange er det sikkert hverdagskost å strikke mange versjoner av samme mønster. Men for meg tilhører det de absolutte sjeldenhetene. Det er jo så mange spennende oppskrifter, at man bør prøve noe nytt heller enn å repetere seg selv. Men hva gjør man ikke når man får konkrete strikkeønsker fra kjære familiemedlemmer? Avslutninga på maratonen ble litt mer intens vanlig. Litt som Meretes kaldsvetteinnlegg, gikk også mine pinner varme for at jeg skulle rekke å bli ferdig før nøstet rakk å bli tomt. Heldigvis endte det godt, jeg hadde ca 20 cm igjen av grunnfargen da jeg hadde strikka siste maske med svart. Puh.PS: Det var for øvrig denne jeg strikket på da jeg traff Anne på landet på privat strikkedate i mars. Sommeren hadde kommet til hovedstaden, og vi møttes i Botanisk hage i optimistisk tro på at den var kommet for å bli. Men, det var den altså ikke, og vi måtte søke dekning i nærmeste kaffebar for ikke å bli våte og kalde. Men, takk for et koselig møte, Anne!

7 kommentarer:

duBedåre sa...

Imponerende og vel gjennomført maraton! Flotte gensere, og så fine dere er sammen i like gensere.

Vi er visst fler som er litt hekta på Marius for tia. Jeg måtte kaste meg på et teppe plutselig i går... (0:

Reidun Asdahl sa...

Wow! Syns dette er imponerende! :-) Også så jevnt og fint du strikker. Jeg er igang med min første Marius nå. Og har allerede justert størrelsen to ganger underveis..hm..så er litt spent på om resultatet blir brukanes! ;-)
Takk for inspirasjon!

Monstermønster sa...

Imponerende! Jeg er ikke så glad i å strikke flere ting som er like (eh, sånn se bort fra vottermarathonen min) så jeg blir imponert over tålmodigheten på fler like på rad. Bra jobba! Og flotte gensere!

Henriette sa...

Så fine dere vare i like gensere!
Det er "Marius-feber" her i huset også. Holder på med en til mannen i lysegrått, men det tar tid siden jeg har valgt å strikke i Sisu.
Deretter skal jeg strikke en til Hanne, også den i Sisu. Jeg finner ingen oppskrift på genser med rundfelling i Sisu-garn, har du noen tips å komme med?

Marte sa...

Henriette! Jeg skal se om jeg finner noen brukbare notater - de ligger i så fall i Trondheim. Send meg en mail, så minnes jeg på det :)

ANNEPÅLANDET sa...

Imponerandes! Både å strikke så mange like gensere så fort, og sluttresultatet - dere var så fine i genserne deres! Jeg har enda ikke kommet lenger enn til planleggingsstadiet på min første mariusgenser...

Jeg kjente jo igjen genseren du strikket på fra kafeen - takk for sist! Alltid koselig med impulsive treff, selv om sola ikke skinner.

Hvordan oppfører Drops Merino seg i bruk, tro? Jeg har ikke bestemt hva slags garn jeg skal bruke på min genser enda...

Marte sa...

Anne: Nå har jeg observert Drops Merino i bruk opptil flere ganger. Etter ett år med jevnlig bruk, nupper garnet litt, men ikke påfallende mye. Nupper syns jo heldigvis ikke så godt på svart, så det kan hende at det hadde sett verre ut i blått (eller en lysere farge).
Noen har skrevet at plagg strikket i Drops Merino Extra Fine utvider seg i vask, men det har vi ikke sett noe til. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...