søndag 13. november 2011

Mønster eller ikke mønster

Anne på landet har teststrikket for meg, og nå har hun også strikket ferdig vott nr 2 og blogget om dem. Den oppmerksomme leser vil ha lagt merke til at det ikke har dukket opp noe mønster her på bloggen, selv om det er lenge siden Anne på landet teststrikket mønsteret og kom med innspill. Mange innspill og gode innspill. Jeg kan ikke annet enn å anbefale henne til andre som trenger teststrikkere.

Grunnen til at det likevel ikke har dukket opp noe mønster her er en av kommentarene Anne på landet kom med, nemlig at jeg hadde skrevet at disse vottene var strikket etter modell av to par kjøpt på folkemuseet i Sogn. Så da kom vi inn i åndsverkproblematikk, og det ble for vanskelig for meg.

Bilde lånt fra Ravelry

Heldigvis fikk jeg hjelp. Etter at Anne på landet tok opp tråden igjen, bokstavelig talt, har jeg fått flere besøk, og en flott kommentar på det originale "Teststrikker søkes"-innlegget. Linda kunne fortelle at dette var Votter fra Færøyene til Schachenmayr/Coats. De finnes på Ravelry, og gratis norsk mønster er tilgjengelig her.

Dette var bedre enn jeg kunne håpe på. Nå kan alle strikke vottene hvis de vil. Og jeg kan slippe å havne i kopitrøbbel. Samtidig har jeg fått prøve meg på å skrive mønster. Det er synd det blir så sjelden. Har noen flere mønsterprosjekter i tankene, men som alle vet, så kommer ikke mønster fra tankene og til papiret av seg selv. Jaja.

Tusen takk til Anne for teststrikking, og til Linda for oppklarende tips. Hurra!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...