søndag 13. november 2011

Mønster eller ikke mønster

Anne på landet har teststrikket for meg, og nå har hun også strikket ferdig vott nr 2 og blogget om dem. Den oppmerksomme leser vil ha lagt merke til at det ikke har dukket opp noe mønster her på bloggen, selv om det er lenge siden Anne på landet teststrikket mønsteret og kom med innspill. Mange innspill og gode innspill. Jeg kan ikke annet enn å anbefale henne til andre som trenger teststrikkere.

Grunnen til at det likevel ikke har dukket opp noe mønster her er en av kommentarene Anne på landet kom med, nemlig at jeg hadde skrevet at disse vottene var strikket etter modell av to par kjøpt på folkemuseet i Sogn. Så da kom vi inn i åndsverkproblematikk, og det ble for vanskelig for meg.

Bilde lånt fra Ravelry

Heldigvis fikk jeg hjelp. Etter at Anne på landet tok opp tråden igjen, bokstavelig talt, har jeg fått flere besøk, og en flott kommentar på det originale "Teststrikker søkes"-innlegget. Linda kunne fortelle at dette var Votter fra Færøyene til Schachenmayr/Coats. De finnes på Ravelry, og gratis norsk mønster er tilgjengelig her.

Dette var bedre enn jeg kunne håpe på. Nå kan alle strikke vottene hvis de vil. Og jeg kan slippe å havne i kopitrøbbel. Samtidig har jeg fått prøve meg på å skrive mønster. Det er synd det blir så sjelden. Har noen flere mønsterprosjekter i tankene, men som alle vet, så kommer ikke mønster fra tankene og til papiret av seg selv. Jaja.

Tusen takk til Anne for teststrikking, og til Linda for oppklarende tips. Hurra!

5 kommentarer:

Monstermønster sa...

Men takk for tips! De er utrolig vakre, enkelt og grafisk og flott.

Og lykke til med videre mønsterskrivning, det er mye jobb, men moro å publisere sine mønstere.

Frøken Petrell sa...

Hm.. ha ha her var det jo mye morro og underholdende å lese, sette fingrene nedi og ikke minst lære av... Marte du Marte :-) tror jeg burde gå ett strikkekurs med deg jeg som sitter med ti tommeltotter og har lovet å strikke genser.. stoor genser...

Håper alt er vel, lenge siden sist nå :-) Altforlenge siden

kjempe klem!!

Hilsen Eli Petersen

Marte sa...

Eli!? Hvordan fant du meg? Så hyggelig at du la igjen en hilsen! Håper du har det bra hvor du enn er! :)

Frøken Petrell sa...

Vel, noen småfrøkner er mer vannskelig å finne enn andre. Og når vedkommende ikke har facebook så må der tys andre midler til.

Stod med brødristeren og en krystallvase i hånden, klar for å flytte inn hos verdens kjekkeste mann.. da jeg så ned på den vakre blomsterbeholderen og tenkte.. Marte... hvor i allverden er du :-)

Bosatt i bergen, ferdig med master... noen tar jo livslang utdannelse som ikke duger til noe når man kommer ut... så har du tid eller lyst så send meg en pling på elitherese.petersen@gmail.com Er ikke ofte i bartebyen, men har vel trua på at jeg skal kunne møte deg på en eller annen plass i nærmere fremtid!

ANNEPÅLANDET sa...

Jeg fikk også en kommentar under innlegget mitt med den linken - fra en annen leser som hadde strikket dem. Så da skulle jo alt være bra! Jeg likte veldig godt å strikke vottene, og kommer til å bruke dem mye - om det bare blir noen kuldegrader...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...