mandag 10. oktober 2011

Röd-hvit småjävel

Lille Ada er på alle måter en søt og hyggelig baby. Tittelen på dette innlegget refererer ikke til henne. Dog er hun ikke kjempefan av å bli påkledd lue innendørs og fotografert. I alle fall ikke når det er på høy tid med en formiddagslur. Men av og til må man lide litt for fotografen, og med bestemors innbitte sang og byssing, går det meste over.

 
Garn: Sandnes Sisu
Pinnenr: 2,5/3
Oppskrift: Gros djevellue

Tittelen henspiller på lua. Djevellua. For øvrig er det et uheldig navn på den fine babyluemodellen. Jeg har alltid likt disse luene, og jeg har strikket flere versjoner. De første jeg strikket var jeg uvenner med. Så uvenner at jeg  en stund valgte tro at lua hadde fått navnet fordi de var så klønete å strikke. Aldri ble det riktig med fellinger og økinger. Og jeg har sagt det før: Jeg er ikke venner med rillestrikk. Ikke i lengden. Det er kanskje praktisk og fint og alt, men jeg mister tålmodigheten.

Ikke desto mindre var gleden stor da jeg fant Gros oppskrift på disse luene. Rundt og rundt. Glattstrikk, og attpåtil nesten ikke sying i slutten. Hurra. Dobbelt glede! Jeg har strikket denne før, og jeg kommer helt sikker til å strikke den igjen. Nå kan babyene bare komme.

1 kommentar:

Monstermønster sa...

Det er en grunn til at det er en av de mest populære oppskriftene på Ravelry, den er enkel, trenger lite garn, og har bra passform. What's not to like?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...