torsdag 3. mars 2011

Smått, men godt

Før jul, da jeg egentlig burde konsentrert meg om det som skulle pakkes inn og sendes til gode venner, kunne jeg ikke dy meg for å prøve meg på noen småting som jeg hadde tenkt på en stund. Av og til (eller som ofte) er det som vi vet morsomst å gjøre det som ikke står på må-lista.


Babylue
Garn: Rester av sisu og babyull
Pinnenr: 2,5
Oppskrift: Egen tilpassing av Gros og Lenes oppskrifter

Calorimetry
Garn: Drops Nepal
Pinnenr: 4,5
Oppskrift: Tilpassing av Calorimetry for ny strikkefasthet

Jeg har strikket mange djevelluer i min karriere. På langs og på tvers. Men alle har vært i rillestrikk. Rillestrikk er jo praktisk fordi det er fleksibelt, og lua kan vokse med barnet. I alle fall i noen måneder. Men rillestrikk går sakte. I alle fall når jeg strikker. Så da kunne det være fint å prøve djevellue i glattstrikk. Jeg fant diverse oppskrifter på nettet, printa dem ut, tok dem med hjem og brukte dem som inspirasjon. Fordi jeg ikke fulgte oppskriftene helt ble det en ganske liten lue. Jenta som den egentlig var tiltenkt var allerede på det daværende tidspunkt godt og vel en måned, så lua ble lagt på vent til en ny mottaker. Det passet bra, for i forrige uke fikk jeg melding om at en gammel venninne hadde fått en prematur datter. Lua ble pakket inn og sendt i posten, og i går fikk jeg sms med takk. Passa bra for meg!

Calorimetryen ble strikket til meg selv. Jeg hadde noen rester igjen etter flettelua jeg strikka i julegave til Elin. Siden jeg har hatt som prosjekt å ikke øke restelageret passa det bra å finne et lite prosjekt som jeg kunne lage ut av den resten. Og jeg hadde jo tenkt at jeg skulle skaffe meg en Calorimetry. Som tenkt, så gjort. Og dagen etter ble den tatt i bruk. Den har vært brukt mye etter det. Et par ganger har jeg vært redd for at den har forsvunnet. Og en gang mista jeg den faktisk i butikken. Men jeg oppdaga det fort og fant den igjen, heldigvis!
Nepal blir bare mykere og mykere i bruk, og med et ganske så mykt utgangspunkt er det etterhvert som smør. Deilig og varmt for ørene mine.

7 kommentarer:

Maria Philippa sa...

For en som nesten strøk i håndarbeid på barneskolen må jeg bare si strikkebloggen din er herlig og det er nesten så jeg får lyst til å prøve selv. Det er dette jeg kaller inspirasjonsblogg!!

Randi Kristin sa...

Smått og flott!

tror jeg må lage meg en slik kalom.. ? husker aldir hvordan det skrives:)


Dean gensern er forresten ferdig. Men K har ikke prøvd den på seg enda..... :S

strikkedilla sa...

Så masse fint i bloggen din, og masse flott du har strikket. Legger meg til som følger hos deg.

Marte sa...

Takk for kommentarer og gode ord! Velkommen som følger til strikkedilla. Hver og en er kjærkommen.
Randi: Så bilde av K inni Deangenseren. Fin dean!
Maria: Godt å høre at jeg kan inspirere deg på noen områder! Ta fram og prøv. Det er ikke vanskelig. Jeg har ikke strikka hele livet.. :)

Randi Kristin sa...

har du lagra adressa på oppskrifta til de rillestrikakluene på tvers?

finner de ikke igjen og tnekte jeg skulle lage til strikkere utfordringne.:/

Marte sa...

Rillestrikka på tvers er det nøstebarn som har. Jeg har boka i en eller annen kasse, men får ikke tak i det før over helga i hvert fall. Hvis det er interessant kan jeg ev skrive ned og sende deg (mandag eller) tirsdag. Men du har kanskje boka selv?

EllenSand sa...

Uff ja, den må-lista er kjedelig. Kjenner igjen den. Utrolig masse flott du har laget!
Ellen :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...