tirsdag 23. juni 2009

Babyteppe


Garn: Viking Naturgarn (dobbel tråd)
Pinnenr: 15+7 (skulle egentlig strikkes med pinne nr 20, men det hadde jeg ikke, så jeg strikka med to pinner i stedet)
Oppskrift: Perlestrikket teppe fra Garnstudio

Denne oppskrifta er egentlig for et supertjukt garn. På strikkebutikken her hadde de ikke det, så jeg kjøpte litt tynnere og strikka med dobbel tråd. Syns det ble en fin effekt med å bytte farge slik at det ble stripete, samtidig som en farge henger igjen mellom hver stripe. Liker også at det er perlestrikk. Det gir en fin effekt og er superlett å strikke. Jeg fulgte ikke oppskrifta helt, men strikka noen masker rillestrikk på hver side for å få en slags kant på teppet.

Litt mye babyfokus her nå, men har akkurat blitt tante, så dere får ha meg unnskyldt.

Babyjakke

Garn: Tilsvarende Fabel fra Garnstudio
Pinnenr: 2,5 (0,5 mindre enn anbefalt fordi jeg strikker løst)
Oppskrift: Rillestrikket jakke fra Garnstudio

Har brukt lenger tid enn nødvendig på denne jakka. Mista interessen en stund. Den ble vel ikke helt slik jeg hadde tenkt meg, jeg trodde at det skulle bli litt tydeligere striper i jakka ettersom garnet skifta farge, men det ble mer som en melering. Men jeg syns jakka er fin altså.

Det eneste er at jeg har strikket den i str 1-3 mnd, og den er virkelig stor, minst 6-9 mnd. Først trodde jeg det var fordi jeg har en tendens til å strikke løst, men alle målene stemmer med dem som står i oppskrifta. Så det er et tips til dem som skal strikke denne - man kan godt strikke den en str mindre enn man skal ha, for den blir stor nok.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...