onsdag 29. mai 2013

Norge i rødt, hvitt og blått?

Mai er en høysesong for flagg. Norske flagg som har ligget inne og vansmektet en lang og mørk vinter, har fått lufte seg jevnlig i det siste. Det liker de sikkert. Jeg liker også det, altså, jeg har bare så veldig mange ganger undret meg over fargevalget. Rødt og hvitt og blått, liksom? Hvor kom det fra? Hadde ikke denne sangen vært mye enklere å skrive, med litt andre farger? Jeg vil slå et slag for grønt! Grønt som bjørkeløvet, som gresset, som de eviggrønne bartrærne, som juletreet, osv. osv.

Jeg har tidligere røpet at brunt og grønt inngår i temafargene i livet mitt, så jeg er kanskje preget av det. Og for all del - naturen har veldig mange andre farger enn grønt. Blått og hvitt og grått og brunt, for eksempel. Brunt (eller grått) tenker jeg nok ikke på som like aktuelle flaggfarger. Det er jo en grense for hvor mange farger et flagg bør ha, og i valget mellom mange velger jeg dem jeg dem jeg syns gjør seg best, på et flagg. Hva med grønt og hvitt og blått (en litt lysere tone enn dagens, slik at den er mer lik himmelen og havet).

Men altså - dette er jo en strikkeblogg egentlig!


Garn: DROPS Baby Merino
Pinnenr: 3
Oppskrift: Trøya er en nonstoptrøye - buksa ble til av seg selv
Vekt: 47g (trøye) og 83g (bukse)

Ribbesettet er også konferansestrikk. Herved settes denne føljetongen på pause for en stund. Det kan virke som jeg har vært på veldig mange konferanser i det siste, men faktum er heller at jeg er veldig treig med å blogge. Høsten var jo bloggtørke.

Settet ble strikket i sommer. Sommeren 2012 var en terminsommer. Telefonen vibrerte stadig vekk med meldinger om at det var født små barn. Noen visste vi kjønnet på fra før, men ikke denne gangen. Heldigvis er foreldrene tilhengere av at farger er unisex, så da slapp jeg å lure så veldig før jeg gikk i gang :)

Det var enkel strikk, men dobbel ribb tar på skuldrene, så etter at jeg var ferdig med dette settet lovte jeg meg selv at jeg ikke skulle begi meg ut på like belastende konferansestrikk igjen.

        
Og til slutt: Bare for å ikke terge på meg altfor mange - jeg liker rødt, hvitt og blått også. Jeg digger Marius, for eksempel. Og jeg syns det norske flagget er fint, altså. Men hvor kom fargene fra?


Heldigvis falt det i smak hos mottakeren (både foreldre og datter), og jeg har sett det i bruk flere ganger. Det eneste som er litt vanskelig når man strikker på måfå, er å få trøye og bukse til å bli samme størrelse. Buksa varer nok litt lenger enn trøya denne gangen, men jeg tenker at det gjør ikke så mye.










tirsdag 7. mai 2013

New York, neste?

På en tur innom Pickles garnutsalg i høst en gang lå det noen restenøster med Pickles Merino Silk i en kurv. Pickles Merino Silk er et av de fineste garnene jeg vet. Mykt og glansfullt. Herlig! Jeg kunne ikke motstå fristelsen da nøstet i korall tigget om å få bli med meg hjem og bli omformet til noe til min korallkledende venninne. I mars var hun på besøk, og jeg presenterte henne for nøstet jeg hadde, og restene jeg hadde i andre farger fra tidligere prosjekter. Valget hennes falt på Hello New York-lua fra Pickles. Jeg glemte visst å nevne: Hun er NY-frelst! Og jeg er Merino Silk-frelst :) Perfekt!

Se det fine "flettemønsteret" i garnnøstet :) Hverdagsgleder!

Garn: Pickles Merino Silk
Pinnenr: 5
Oppskrift: Hello New York-lua til Pickles
Vekt: 69 g

I oppskrifta til denne lua står det at man trenger to nøster av hver farge til en lue. Smarte sjeler har allerede regnet ut at med en vekt på totalt 69 g, trenger man ikke fire nøster garn. Jeg må innrømme at jeg syns det er juks og fanteri av de ellers helt fantastiske Pickles-jentene. De legger jo ut videoer med mange tips og triks, så da kunne de vel lagt ut en video om hvordan man kan strikke med to ender fra samme nøste? Jeg strikker nesten alltid ett og ett nøste av gangen, selv om jeg strikker store prosjekter. Innbiller meg at jeg får mindre rester ved å strikke nøste for nøste.

Ellers var lua easy peasy togstrikk. Det gikk unna, kan du si. Jeg hadde bare med meg dette strikketøyet for togturen, men vi var ikke halvveis en gang før jeg var ferdig. Og det var til tross for at jeg rekte opp fellinga to ganger. Jeg hadde felt litt raskere enn oppskrifta tilsa fordi jeg var redd for å gå tom for garn, men det var det ingen grunn til!

Så til det store spørsmålet: Hvor gikk reisen? Man kommer seg dessverre ikke til New York med tog fra Trondheim. Hvis det hadde gått, hadde jeg kjøpt billett, for jeg elsker å sitte på toget og strikke og se landskapet suse forbi. Balsam for sjelen. Men nei - denne turen gikk til Oslo. Finfin by, det også!

fredag 3. mai 2013

Flere ugler

Vi har tatt en pause fra votteføljetongen. Rett og slett fordi jeg ikke har bilder - fordi jeg leverte fra meg alle uten å ta bilde av dem. Prosjekt avbilding er fremdeles pågående, men går stadig i glemmeboka enten hos meg eller mottaker eller begge, for når vi endelig møtes, vil vi jo heller prate og kose oss, enn å farte rundt og ta bilder av votter. Jaja. Jeg har flere mulige føljetonger. Som tittelen indikerer, en bitteliten ugleføljetong her. Selv om jeg tror jeg går mine egne veier, må jeg vel bare innse det: Jeg lar meg påvirke av trender. Sånn ca et år etter de fleste andre, har jeg derfor strikket en uglegenser.

Garn: DROPS Big Merino
Pinnenr: 5
Oppskrift: Owlet av Kate Davies
Vekt: 274g

Genseren er strikket i 18-24 mnd, men modellen på bildet er tre og et halvt år. Med andre ord er genseren ganske romslig for aldersgruppen den er tiltenkt, selv om den er littegrann ettersittende for hun som står modell. Fordi jeg selv hater å sprekke på midten, strikker jeg som regel litt ekstra lengde på gensere, og det gjorde jeg her også. Det kan jo være en av grunnene til at den nesten virker passelig til tre-og-et-halvt-åringen.

Dette er ypperlig konferansestrikk (ny føljetong her). Rett fram rundt og rundt i mengder, og bare noen ytterst få fletterunder til slutt, som gjør hele genseren. Perfekt! Denne ble til på to intense konferansedager. Hurra for å kombinere faglig utbytte og ferdig strikkeprodukt!

Genseren ble vakumpakket for å unngå å komme over 7cm-grensen til posten, og sendt nordover til et sted der ull er nødvendig hele året. Etter noen dager tikket følgende melding inn: "Marte, du er jo helt fantastisk! Fant i dag en pakke i postkassen som Anna (til sin store glede) fikk pakke opp. For en utrolig fin kjole! Vi ble het rørt. Og at du har strikket den selv! Helt nydelig :). Da hun etterhvert slapp taket på den, fikk vi også prøvd den på, og hun kan ha den både nå og fremover. Tusen tusen takk!"


Jeg smelter, og takker for takknemligheten! Det er virkelig en glede å strikke når man har så glade mottakere!

onsdag 1. mai 2013

Den lille røde

Til bursdagen min fikk jeg ny regnfrakk og nye støvler. Regnfrakken er fin, den. Akkurat slik jeg ønska meg! Men den skrek etter et lite rødt tørkle for å tette for sur vind som sniker seg ned mellom halsen og kragen.


Garn: DROPS BabyAlpacaSilk
Pinne: 3,5
Oppskrift: Fra hodet
Vekt: klasse fjærlett

Englemaskesjalet ble til på to kvelder. Slike ting er jo fort gjort, heldigvis. Det er lenge siden sist jeg heklet englemasker, men de satt nokså greit i fingrene fremdeles. Det var bra, for da rakk det denne dagen.


I dag er det jo første mai. Jeg er flasket opp på fellesfrokost i sosialistisk ånd (bak etter evne, spis etter behov)  og med høyt innslag av kampsanger underveis i spisinga på denne dagen. Sangene sitter som spikra i hjernen min, og like spikra er lysten til å ha på seg ett eller annet rødt på første mai-dagen. I år er jeg bortreist på dagen, og da jeg pakka til denne turen, var det andre ting å tenke på enn at jeg skulle ha med meg noe rødt. Det holdt på å bli krise, men heldigvis fantes det håp i strikkeposen. Nå spørs det om dette sjalet kommer til å gå som en rød tråd i første mai-antrekkene mine.


Kanskje du lurer på hvor jeg er, og hvorfor jeg har på meg regnklær når det er blå himmel? Svaret er enkelt: Jeg er i Bergen. Her er det ustabilt vær. Det gjelder å være rusta. Her er det nesten aldri flaut å gå med regnklær uansett, men heldigvis(?) er det meldt skikkelig drittvær mens toget skal gå i ettermiddag. Full uttelling, med andre ord! :)

Og fordi det er fridag, og første maidag, fikk jeg så lyst til å dele gleden over beitende sauer og lam med dere, og å vise fram de fine nye støvlene som også hører til antrekket ovenfor :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...