fredag 22. februar 2013

Silkeføre

En god venninne fylte 30 for en god stund siden. Med meg er det slik at det de gode gaveideene gjerne dukker opp i etterkant av bursdagen. Slik var det også denne gang. Jeg gikk med en fornemmelse av at det var noe jeg hadde lyst til å strikke. Men jeg fant ikke ut hva det var. Men så, etter en del tilsynelatende ørkesløs nettvandring, dannet det seg et klarere bilde av hva det kunne være. Da var selvfølgelig bursdagen forbi for lenge siden. Men heldigvis var det ingenting som tydet på at dagen skulle feires ennå, så jeg hadde ikke dårlig tid. Et drøyt halvår etter bursdagen gikk jeg til innkjøp av garn. Tanken om at dette kunne bli en ett års forskutt 30-årsgave var født. En glimrende idé!


Garn: DROPS Baby Merino og Pickles Silk Mohair
Pinnenr: 4 og 4,5
Oppskrift: Pickles' Hipp Vinterhagejakke
Vekt: 267 g

Makan til silkemyk jakke! Glatt babymerino fra Drops og silke og mohair fra Pickles er en uslåelig kombinasjon. Jakka var morsom å strikke med striper, uten at stripene på noen måte ble skrikende slik stripetøy kan bli. Det er bare deilig raffinert. Mmmmm. Jeg har selvfølgelig gjort noen forbedringer endringer på mønsteret. Jeg strikket rundt og rundt helt opp til nakkefellinga. Det vil si at også v-halsen foran er strikket rundt, og så sydd og klippet opp. Mye enklere og raskere, selv om det var noe nervepirrende å klippe i glatt og mykt strikketøy. Jeg har klippet i strikketøy før noen ganger, men det har stort sett vært ubehandla ull, som gjerne tover seg pittelitt allerede under strikking. Men det gikk fint også denne gangen - ingen løse masker. Jeg kunne godt vært foruten maskeopplukkingsjobben etter å ha ferdigstilt jakka, men på den annen side syns jeg den tverrstrikka vrangborden er en fin avslutning. Og det er bra, i alle fall når man skal sy og klippe.
Denne kan jeg godt tenke meg å strikke igjen. Til meg selv. Men da skal jeg ikke strikke ermene like vide. Jeg syns ikke at bildene til Pickles gir noe godt bilde av hvordan ermene ser ut, men jeg har prøvd å avbilde det over. Jeg syns de blir for vide. Vide ermer er kanskje praktisk for noen, og kanskje særlig for grevinner og andre som har en ekstra hudfold under armen, men selv foretrekker jeg ermer som følger min armfasong litt bedre. Det vil jo også gå fortere å strikke fordi raglanfellinga blir kortere også!

Full av optimisme tok jeg med det som skulle bli jakka på ukestur med buss i Russland sånn ca like før den kommende 31-årsdagen. Mange timer i buss daglig førte til hurtig voksende strikketøy. Men det er likevel grenser for hvor fort en voksenjakke kan bli ferdig. La meg bare si at jeg er glad for at jeg har venner som blir glad for gaver selv om de kommer helt utenfor alle tidsskjema. Den slo i alle fall an, og når enden er god  blir det satt en kontant strek over alle forsinkelser. :)

torsdag 7. februar 2013

Borte borte? Titt tei!

Det er skammelig! Bloggen har ligget død i et halvt år snart. Og så jeg som hadde planer om at 2012 skulle bli mitt bloggeår. Huff. Hva kan jeg si? Høsten ble ikke slik jeg håpte den skulle bli. Jeg skulle flytte til Oslo og la kjærligheten blomstre. Jeg burde kanskje skjønt det - det er lite som blomstrer om høsten. Om høsten blir det kaldere, og høsten 2012 var, så vidt jeg kan huske, en av de kaldeste på lenge. Sprengkulde i oktober. Noen fant varmen innendørs, men for vår del var det like kaldt inne som ute. I november tok jeg til vett og pakka kofferten (resten av flyttelasset fikk vente litt) og reiste.

Det har rett og slett ikke vært overskudd til å blogge. Til gjengjeld har strikkinga vært noe av det som har holdt meg oppe. Det er da alltids noe. 2012 er nok tidenes strikkeår. Mer om det i et senere innlegg. Nå har jeg mye å ta igjen på bloggesida. Noen innlegg ble påbegynt, men aldri fullført i høst. Noen prosjekter ble fullført og avbildet, men kom aldri lenger. Og noen andre prosjekter igjen ble fullført, loggført og gitt bort uten å bli avbildet. Håpet er at jeg kan få til å avbilde dem sammen med sine nye eiere litt etterhvert. Vi får håpe at 2013 blir et bedre bloggeår enn 2012 ble...

Prosjektet nedenfor, sier som jeg gjør i overskriften. Borte borte? Titt tei! Den nye eieren er ikke spesielt vennlig innstilt til å bli foreviget, i alle fall ikke når det er mange andre julegaver som er mye mer forlokkende å utforske først. Og strikketanta skulle ikke være hjemme lenge nok til å ha tålmodighet til å kunne vente på at anledningen skulle by seg til at det kunne bli naturlig å ta gaven i bruk.



Garn: Drops Baby Merino hvit og rosa, littegrann refleksgarn, samt rester av svart sokkegarn
Pinnenr: 3 (votter) og 4 (lue)
Oppskrift: Smoochie sin Hello Kitty-lue, Annepålandets enkle votter og Paw mittens
Vekt:: 44 g (votter) og 69 g (lue) all inclusive ;)

Hello Kitty har vært en favoritt hos treåringen i ganske lang tid. Riktignok stod Minni Mus-effekter på ønskelista for 2012, men litt research klarla at det ikke ville være feil med HK heller. Og siden Randi strikket lue til sin niese for evinnelige tider siden, har jeg ventet på at anledningen skulle by seg for meg til å gjøre det samme. Nå kom den. Og i mellomtiden hadde jeg også oppdaget Ravelrys fantastiske verden og kommet over kattepotemønsteret, så her lå det an til en liten utvidelse.

Hele greia var ganske fort gjort - eller det vil si, fram til detaljene skulle legges. Jammen er det vanskelig å få refleksgarn til å oppføre seg slik man vil - og det til tross for at værhår også kan være litt uregjerlige. Og da har jeg ikke en gang begynt på potene. Jeg tenkte optimistisk at det var fort gjort, og begynte på det omtrent ved leggetid kvelden før gaven skulle overrekkes. La meg bare si at det ble en lang natt. Mange episoder av Julekongen senere begynte jeg å gi blaffen i feilbroderinger og sånn - det er tross alt grenser for hvor nøye treåringen studerer gavene sine. Og når vi tenker over det - er det ikke naturlig at potemerker ikke er HELT identiske på begge sider???

Jeg har selvfølgelig gjort noen tilpassinger av mønstrene. Jeg syns Annepålandets votteoppskrift så bedre ut enn den som fulgte kattepoteoppskriften. Men som noen andre har kommentert, likte jeg ikke helt størrelsesfordelingen i Annes oppskrift. Det er tross alt ganske stor forskjell på hendene til en 2-åring og en 6-åring. Treåringen ligger i nedre del av sjiktet, så jeg strikket ikke fullt så langt som oppskriften antydet. Til gjengjeld strikket jeg stramt, med dobbel tråd på p 3, så de skulle bli varme. Lua ble til gjengjeld strikka litt lenger enn oppgitt, fordi jeg ikke vil risikere kalde ører.

Hørte jeg noen hviske om at det er upraktisk med hvite votter til en treåring? Pøh, tanter har lov til hva som helst. Dessuten er garnet maskinvaskbart. Så det så!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...